Fisioarts
el cos és per a tota la vida

Arts escèniques

Veu

La veu és el so que emeten les nostres cordes vocals gràcies al funcionament del nostre sistema fonador. Aquest sistema fonador està sotmès a una sèrie de tensions i accions musculars que moltes vegades no treballen correctament degut a bloquejos articulars, tensions musculars, alteracions emocionals, estrés, una mala tècnica vocal o una mala consciència corporal.

El tractament de fisioteràpia de la veu consisteix en corregir l'alteració que podria provocar una lesió a les cordes vocals de l'actor/actriu o cantant i que li impedeix optimitzar les seves qualitats vocals. Aprendre a tenir bona postura, àmplia i correcta respiració i tècnica vocal farà que l'artista tingui una bona salut vocal i major tessitura.

Dansa

Si diem que el cos és l'eina de treball de l'artista, en el cas del ballarí o ballarina, ho és en el sentit més literal. El tipus de dansa predisposarà a la persona a patir d'uns mals o uns altres, per això necessitem fer un anàlisis dels gestos i demandes del tipus de dansa. També hem de tenir en compte les característiques estructurals de la persona, ja que fent una exploració podem indicar un entrenament i/o tractament adequat i així prevenir moltes lesions. El desgast de les articulacions i els músculs és important en aquest col·lectiu, ja que sovint es porta el cos a condicions extremes i no es fa el descans que es deuria, per tant, es necessita una bona cura del seu cos.

Música

La interacció amb un instrument provoca una postura estàtica i moviments repetitius, que són els dos ingredients necessaris per obtenir sobrecàrregues, lesions i el temut dolor. Cal un control corporal per tal d'evitar al màxim les tensions, i és possible si s'aprèn a optimitzar el rendiment muscular a través de tècniques de consciència corporal i/o entrenament muscular i reeducació postural amb l'instrument.